Search
  • Architect

Triangle School by Nameless Architecture has a three-sided courtyard at its centre

A triangularcourtyardis contained at the centre of this three-sided highschool in South Korea by Nameless Architecture (+ slideshow).


Nameless Architecture – a Seoul- and New York-based studio led by architect Unchung Na and Sorae Yoo – designed Triangle School for a site in Donong-dong, a locality near the South Korean city of Namyangju.


The triangular building is bounded by a playground to the north, wooded hillside to the east and an existing school building to the west, which prompted the architect to treat each facade differently.



"The Triangle School implies the different characteristics of its three bordering sides," explained the architects.

"These factors lead to three different elevations – opened, closed, and compromised – which are arranged within the layout of the triangular building."



A grid of deep steel louvres covers the glazed east and north sides – although only the north side features an entrance.

The west wall was constructed from concrete to provide a degree of detachment from the adjacent middle-school building.


A tall triangular window set into the concrete wall spans the height of the three-storey building. To one side, a small glazed entrance is set beneath a porch supported by a triangular wedge of concrete.



"The facade of the building with a transparent skin is defined by vertical louvres, an architectural device that maintains an appropriate balance between illumination and privacy," explained the studio.



"The transparent internal triangle that divides the courtyard is placed in different angles to the exterior triangle," said the architects.

"This discordance creates vertical gaps between floors that connect them into a single space to provide an open view from any spot."

Two terrazzo-covered corridors are flanked by rows of white lockers and cubbyholes that run around the outskirts of the triangular courtyard.

Doors open from the second-floor corridor into the courtyard, which is open to the sky and has a gravelled surface.


#bloggingtips #WixBlog #TriangleSchool

12 views
  • LinkedIn Social Icon
  • Twitter Social Icon

© 2015 by ÜÇGEN MİMARLIK